Produkten uit :

Indonesië 

De Indonesische keuken :

.De Indonesische keuken (in Nederland ook de Indische keuken genoemd) is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo'n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van de Goela Djawa (Javaanse bruine suiker, ook wel palmsuiker) en Petis (een product gemaakt van garnalen). De keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, de Indiase, de Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten in de Indonesische Keuken. Omgekeerd had de Indonesische keuken veel invloed op het eetpatroon in Nederland die ruim 250 jaar over Indonesië heeft geheerst.

Zo kwam nasibamisatébabipanganggadogado en kroepoek in de Nederlandse keuken terecht.

De Indonesische Keuken kent een grote hoeveelheid kruiden. De meest gebruikte zijn: laosdjintan (komijn), djahé (gemberwortel), kentjoerkoenjit (kurkuma, geelwortel), ketoembar (korianderzaden) en sereh (citroengras). Diverse bladeren (daun), zoals daun salam, het Indische laurierblad en de daun jeroek poeroet (citroenblad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uienknoflook en sambal of lomboks en soms ook gefermenteerde garnalen trassie.

In veel gerechten wordt verder santen (kokosmelk) toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen.

Als bijgerecht is er vaak kroepoekatjar en sambal.

De Indonesische keuken gebruikt als hoofdgerecht steeds rijst (nasi), veelal aangevuld met een sajoer en een vleesgerecht (ook: kip en vis) en eieren (sambal goreng tolor), tahoe en tempé komen in veel gerechten voor. Maar er zijn ook gebieden in Indonesië waar veel cassave wordt gegeten in plaats van rijst of tapioca (Molukken).

Indonesische produkten bij RaanAsia :

 

Alle hierboven reeds vernoemde ingrediënten hebben wij in assortiment. Ons gamma Indonesische produkten is dan ook heel uitgebreid. Enorm populair zijn ook de Indomie instant noedels. Wat ook niet ontbreekt is Bintang bier. 

Zie hier een greep uit ons assortiment "produkten uit Indonesië", let op want deze lijst is onvolledig! Wij hebben nog veel meer Indonesische produkten in assortiment. Ook hebben wij van sommige produkten verschillende merken. 

gember snoep
instant noedels
mie / noedels
instant noedels
kokos drankje
kokos cream
atjar tjampoer
nasi goreng mix
instant noedels
ice tea drankje
cassave pikant
kroepoek udang
kroepoek bawang
palmsuiker
flowerbrand-gula-djawa-2
sambal met garnaalpasta
kruidenmix
pinda noten
kecap manis (zoete sojasaus)
Meer weergeven

Zondag 1 november GESLOTEN

Kort VERLOF : 9/11 t.e.m. 16/11

Oostendsesteenweg 135 - 8000 Brugge (Sint-Pieters)

ondernemingsnummer : BE0632.838.490

TEL : 0496/435068 E-mail : info@raanasia.be

Openingsuren : Dinsdag t.e.m. zondag : 10uur - 18u30

                         (maandag en feestdagen gesloten)

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

© 2020 by RaanAsia